Artroselifestyle programma

Image Frame

Artrose

Artrose is een veel voorkomende aandoening, die we helaas niet kunnen genezen. Het is in veel situaties wel mogelijk om klachten te verminderen en een operatie uit te stellen. Hoe? Door gewicht te verliezen, door een verantwoord beweegprogramma (specifiek afgestemd op artrose) te volgen en door een gezonde(re) leefstijl aan te leren.

Artroselifestyle, het Albert Schweitzerziekenhuis (afdeling Orthopedie) en leefstijlcentrum Your Health Spot ontwikkelen daarom samen een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI), specifiek voor mensen met overgewicht én artrose in de heup en/of knie. Wil je deelnemen? Lees dan onderstaande informatie goed door en laat ons daarna weten of je interesse hebt.

Programma

De GLI Artrose is een programma van twee jaar (24 maanden). Tijdens het programma komen alle aspecten van de leefstijl aan bod: voeding, beweging, ontspanning, slaap, stress & innerlijke balans. Deelnemers krijgen begeleiding van een fysiotherapeut, een diëtist en een leefstijlcoach. Er is een zeer uitgebreid beweegprogramma dat is goedgekeurd door een orthopeed. Je volgt het programma met een groep van maximaal 12 deelnemers en daarnaast heb je een aantal individuele sessies.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname (zie toelichting onder ‘De kosten’), maar we vragen wel een behoorlijke tijdsinvestering van iedere deelnemer. Zo heb je in de eerste 3 maanden twee keer per week een beweegworkshop van 60 minuten. Na die drie maanden wordt het aantal beweegworkshops stapsgewijs afgebouwd. Daarnaast volg je een aantal voedingsworkshops, heb je individuele gesprekken met een diëtist en een aantal coachgesprekken met een leefstijlcoach (zie planning op de laatste pagina). Het programma draait om eigen regie. Wij geloven dat iedereen zich beter voelt als hij/zij regie heeft over de eigen leefstijl en daarmee pro-actief binnen de eigen wensen & doelen werkt aan zijn/haar gezondheid. Wij zijn er om je te faciliteren en te begeleiden, maar je doet het zelf. Het gaat om jouw gezondheid en daarin heb jij de leiding. We verwachten dus dat je bij alle groepssessies aanwezig bent, dat je tijdig je individuele sessies laat inplannen en dat je tijd maakt voor de voorbereidende opdrachten, die onderdeel zijn van de groepsbijeenkomsten. Je ontvangt van ons ook een ThuisTrainer-app waarmee je dagelijks op aanwijzing van de fysiotherapeut thuis oefeningen doet. En het allerbelangrijkste is: dat je echt gemotiveerd ben om resultaat te behalen en dus met jezelf afspreekt dat je niet opgeeft als het even tegenzit! Geef bij ons aan wat je nodig hebt om je doelen te bereiken en wij zijn er om je te begeleiden en adviseren bij jouw 2-jarige reis naar een fitter en vitaler leven!

Image Frame
Image Frame

Doelgroep & kosten

 

Dit programma is specifiek bestemd voor mensen met een BMI boven 30 (soms boven 25 én artrose aan heup en/of knie, die goed gemotiveerd zijn om te veranderen in leefstijl en gedrag ten behoeve van de eigen gezondheid Vooraf wordt je dossier bekeken door een orthopeed om te bepalen of je in jouw specifieke situatie voldoende resultaat mag verwachten van dit leefstijlprogramma Daarna volgt een intakegesprek met de leefstijlcoach, waarin o a naar je motivatie en je beschikbaarheid wordt gekeken Tijdens het intakegesprek beslis je samen of je definitief wilt deelnemen aan het programma

Het programma wordt gedeclareerd via je basisverzekering (onder Gecombineerde leefstijlinterventie en Fysiotherapie) Je hebt recht op vergoeding op basis van de verwijsbrief van de orthopeed Ben je verzekert bij Achmea ( Avero DeFriesland ZieZo ProLife OZF, Interpolis, ZilverenKruis dan moet er vooraf een machtiging worden aangevraagd Laat het ons even weten, dan vragen we die voor je aan. Doorgaans heb je binnen tien werkdagen de toestemmingsbrief in huis.

 

Hoe nu verder?

Ben je na het lezen van deze informatie enthousiast geworden om aan de slag te gaan? Kun je voldoende ruimte in je agenda maken om te investeren in je eigen gezondheid? Dan gaan we graag verder met je in gesprek.

Meld je aan via de aanmeld knop en we houden je op de hoogte.

Aanmelden
Image Frame